2003-06-25 College in alle staten - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2003-06-25 College in alle staten

nieuwsarchief
Tijdens de rampenoefening welke op 25 juni werd gehouden nabij de Kooinsloate heeft het college een wonderbaarlijke ontdekking gedaan.
Op slechts 5 werst afstand van de beschoeiing van de Kooinsloate vonden zij een raadselachtige metaalachtige koker met rechtsdraaiend schroefdraad met bajonetsluiting. Op de buitenkant van deze koker stonden allerlei vreemde tekens welke niet aards waren..

Eerst dacht het college nog dat het een chinese brief was over de wonderbaarlijke ontdekking van dokter Jurgens betreffende de oorsprong van het Sarsvirus.
Maar wethouder F. erkend chineesofiel met specialisme rijsttafels en fou-yong-hai zag echter snel dat het hier geen chinese koker (een zogeheten chinese kokel) betrof.

Na aandachtig het sluitmechanisme bekeken te hebben is vervolgens de koker geopend. In de koker zat een foto en een kort Post-it memovelletje waarop geklad was dat de foto gemaakt was van de Jurgenssat_2BLK nabij het Milkywaystelsel.

De hilariteit werd nog groter toen de erbij aangetroffen foto nog beter bekeken werd.......

Wat zag het college op de foto? Het Jurgensmuurtje en toen ze heeeeeel goed keken een klein groen kruisje (net boven de m) waar de Muurtjeswachter op wacht lag voor de CJJ'ers.

Het college wilde dit heugelijke feit graag met u delen en hebben de foto vrijgegeven voor publicatie, waarvan acte.

Terug naar de inhoud