2003-05-11 Prijsvraag valt in het water, burgemeester sluit fabriek - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2003-05-11 Prijsvraag valt in het water, burgemeester sluit fabriek

nieuwsarchief
Miljoenen mensen zaten woensdag tijdens Koninginnedag aan de buis gekluisterd om mee te doen aan de Grote Jurgensland Prijsvraag.
Burgemeester B. zou immers tijdens de aankomst van Koningin Beatrix en haar Koninklijk Gevolg te Deventer met een groot spandoek duidelijk in beeld komen.

Maar hoe men ook tuurde, geen spandoek of Burgemeester B. te zien.

Wat was er aan de hand???

Een beledigende of opruiende tekst misschien en zat onze eerste Burger inmiddels op water en brood in een muffe politiecel???

Niets van dit alles.
Het College van B&W van Jurgensland had na het bekend worden van het bericht, dat Beatrix Wijhe en Deventer zou bezoeken, meteen een order geplaatst bij de E.J.S.F.: de Eerste Jurgenslander Spandoeken Fabriek om een mega spandoek te leveren wat langs de gehele Gemeentegrens van Jurgensland langs de IJssel gespannen kon worden, schuin tegenover de aankomstplaats van het Koninklijk Gezelschap.

Toen echter vlak voor de aankomst de eerste regendruppels naar beneden vielen, wist Burgemeester B. niet wat hij zag: de letters op het spandoek verdwenen als sneeuw voor de zon.

Via de rode crisistelefoon kreeg hij te horen dat de kwaliteitsverf welke besteld was, stiekem vervangen was door de goedkoopste soort waterverf!!!

Nog voordat camera's dit drama konden registreren, haalde B. vliegensvlug het spandoek weg en trok nog geen uur later de Milieu- en Hinderwetvergunning in van de Eerste Jurgenslander Spandoeken fabriek, waardoor deze per direct moest sluiten.

Bij deze wil Burgemeester B. zijn collega James van Lidth de Jeude, Burgemeester van onze buurgemeente Deventer, van harte feliciteren met het slagen van een geweldige Koninginnedag, dit ondanks de regen.

B&W Gemeente Jurgensland.
Terug naar de inhoud