2003-01-09 Na 2e kamer nu ook al gemor in Jurgensland - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2003-01-09 Na 2e kamer nu ook al gemor in Jurgensland

nieuwsarchief
Nu de IJssel zakt, en de Jurgenslanders dweilend en soppend hun plekje weer innemen klinkt er opnieuw een bekend geluid over de watervlakte: gemor.
Geruisloos heeft de burgemeester de kerstdagen laten verglijden, met geen woord is meer gesproken over de kerstgratificaties.

Al weken spande het lagere personeel zich in om plusjes te vergaren teneinde de felbegeerde sterretjes uit handen van B. te mogen ontvangen op kerstavond. Toen het eenmaal zover was, en het voltallige personeel zich had verzameld op het Muurtje, de voeten gezellig heen en weer wiegend in het ijskoude water, kwam de burgemeester niet opdagen.

In de periode daarna is er door B. met geen woord gerept over de gratificaties. Hij slaagde erin om met zijn ontwijkende en vermijdende opstelling de minister-president zelfs te overtreffen. Omdat Jurgensland nog niet beschikt over een lokale Ombudsmens zijn de mogelijkheden om B.'s opstelling aan de kaak te stellen minimaal.
"B. zal over de kooi'nbrug moeten komen, anders sta ik niet in voor de gevolgen van B.'s stilzwijgen", aldus woordvoerder F. namens alle gefrustreerden. Naar verluid heeft de uitreiking van de Gouden voegspieker aan El Loco nog meer kwaad bloed gezet.

Hoe zal dit verder gaan...?
----------
KERSTGRATIFICATIES. (antwoord van Burgemeester B. aan woordvoerder F.)
Na tijden van grote spanning bleef het angstvallig stil: wie krijgen er kerstgratificaties en wie niet????
Grote paniek sloeg echter toe want kerst verstreek en Burgemeester B. liet taal noch teken horen.
Gezien de berichten dat er mogelijk belasting betaald moet gaan worden over kerstpakketten en bijbehorende zaken, heeft Burgemeester B. het volgende besloten:
ALLE MEDEWERKERS VAN JURGENSLAND KRIJGEN VOOR HET JAAR 2003 EEN JAAR LANG GRATIS TOEGANG TOT DE RECREATIEPLAS.
DE VROUWELIJKE MEDEWERKERS KRIJGEN TEVENS GRATIS ZONNEBRANDCREME, WELKE ZIJ TER PLEKKE AAN KUNNEN LATEN BRENGEN DOOR WETHOUDER F. OF BURGEMEESTER B., DIT GEHEEL NAAR VRIJE KEUZE.
----------
Reactie van F. op de reactie van B. op de reacties van het lagere personeel van Jurgensland:

F. vraagt zich af: mogen de dames kiezen wie uit de beschikbare bestuurders, of mogen deze kiezen wie van de dames zij het liefst willen insmeren?

Er zijn nog meer afwegingen mogelijk, maar gezien de opleving van de discussies over Normen en Waarden wil F. deze niet verder uitwerken.
Terug naar de inhoud