2002-11-12 Ernstig milieudelict legt Jurgensland plat - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2002-11-12 Ernstig milieudelict legt Jurgensland plat

nieuwsarchief
Gisterenavond werd de omgeving van de woning van prominent Jurgenslander F., gelegen aan de Jurgensallee, omgeven door een penetrante benzinelucht. F. liep verontrust naar zijn auto die tegenwoordig pal naast de woning staat geparkeerd. Zouden de plaatselijke randgroepknaapjes uit het Jurgenslander Tuchthuis iets hebben uitgevreten? Maar nee, geen spoor van onheil op deze riante parkeerplaats.

Even later kwam de vrouw van F. binnen en greep haar man bij de kladden, sleurde hem naar het schuurtje alwaar F. met eigen neus de bron van de benzinelucht aanschouwde. Zijn zwarte bromfietsje was omgevallen en de benzinetank (net voor het weekeinde volgegooid) was grotendeels leeggelopen tussen de houten vloerplanken. F. zette het deurtje van de schuur los en strooide voor de vorm nog wat nat zand op de plaats des onheils.

De volgende morgen bleek de schuur nog net zo overtuigend te stinken, de lucht in de omgeving was echter weer opgeklaard. Later bleek aan de pomp dat F. 3,75 liter moest tanken om weer op het niveau van voor de val te komen.

De Milieupolitie heeft een buurtonderzoek ingesteld. F. verplaatst zich de komende tijd in de buurt alleen met een zwart balkje voor de ogen. Volgens lachende buurtbewoners is hij sindsdien al 2x tegen het Jurgensmuurtje opgelopen.
Terug naar de inhoud