2001-10-30 Wat staat er binnenkort te gebeuren in Jurgensland - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2001-10-30 Wat staat er binnenkort te gebeuren in Jurgensland

nieuwsarchief
Een bedriegelijke rust strekt zich uit over de bedauwde weilanden van de gemeente Jurgensland.
In de weide grazen 4 koeien, de eendjes duiken nog een kroosje op, de wilg kleurt zich goud waarna hij zijn blad zal afschudden om zich klaar te maken voor de winter. Het feeërieke landschap kan probleemloos op de voorzijde van de nieuwste Kruidvat Natuurkalender.
Over honderd jaar ligt het er nog zo, zou je denken bij het zien van al dat moois. Maar niets is minder waar.

Donderdag zal Jurgensland betreden worden door 30 ambtenaren uit de vijandige buurgemeente Deventer.
Deze tijdelijke annexatie vindt plaats met medeweten van B&W. Sterker nog, zij hebben erop aangedrongen, het afscheidsbal van een plaatselijke jurist (F.H. red.) op te luisteren met een bezoek aan Jurgensland.
"Een geweldig stuk promotie voor onze mooie groene plattelandsgemeente" zo juichte burgemeester B. bij het horen van de ruwe plannen.

Eén van de daders van het bevlekte weiland....Wethouder F. heeft nog wel wat reserves bij het plan. Zo graasden er sinds 24 september 40 koeien bij het Jurgensmuurtje. Er vanuit gaande dat een koe per dag 15 kilo poep loost op zijn ondergrond, betekent dit dat er inmiddels 22.800 kilo koeiepoep in het weiland ligt. Geheit dat er dames op naaldhakjes komen, de noodlottige afloop laat zich wel raden, aldus een ietwat verontruste wethouder F.

Toch belooft het een groot ludiek feest te worden, waarvan wij nadien uitvoerig zullen berichten. Vanzelfsprekend zal deze berichtgeving worden opgevrolijk met enkele fraaie foto's. Wij mogen u alvast verklappen dat dit keer ook het Jurgensmuurtje prominent in beeld zal komen.
Terug naar de inhoud