2001-10-05 Bliksembezoek verrast Jurgenslanders - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2001-10-05 Bliksembezoek verrast Jurgenslanders

nieuwsarchief
Dinsdag zouden ZKH prins Willem-Alexander en zijn verloofde Maxima Zorreguieta een bezoek brengen aan de stad Deventer, ter afsluiting van hun kennismaking met de provincie Overijssel. Opgewonden stonden duizenden Deventernaren, alsmede het voltallige college van B&W en een groot aantal journalisten om 17.00u te wachten op de komst van hét bezoek.
Al snel kreeg burgemeester James van Lith de Jeude via zijn postbankmobieltje het bericht dat het paar verlaat was. Naar verluid zou hun bus een lekke band hebben gekregen ter hoogte van Olst. Max en Lex wisten beter. Want op dat zelfde moment reed de statige koninklijke bus de Jurgensweg op, alwaar het paar hun comfortabele zitplaatsen verliet om zich te begeven onder de Jurgenslanders die in grote getale waren toegestroomd.

De Jurgerslander Zwientjes (foto), bekend om hun ludieke kijk op gemeentezaken, de koeien, meeuwen en honderden mensen van buiten de gemeente begroetten enthousiast het onverwachte bezoek.Niet bang van een beetje blubber liep het paar door de weilanden, zwaaiend naar het publiek (foto) naar het ultieme hoogtepunt van hun kennismakingstournee; het Jurgensmuurtje.
Omdat Burgemeester B. ook dit keer onverbiddelijk bleef kunnen wij u hiervan geen beelden laten zien.
Maar gelooft u dat Alex werkelijk als een koorddanser over de rollaag van het muurtje gebalanceerd heeft, en halverwege een sprongetje maakte over de schuif. Natuurlijk werden zijn kunsten hartstochtelijk bejubeld door het publiek en zijn verloofde. Naar verluid hebben zij het in de bus naar Deventer al weer bijgelegd.

Om 17.25u reed de koninklijke bus alsnog de Brink in Deventer op.
Terug naar de inhoud