2001-09-19 Waterstanden fout: minister zweet peentjes op Prinsjesdag - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2001-09-19 Waterstanden fout: minister zweet peentjes op Prinsjesdag

nieuwsarchief
De peilschaal in Jurgensland is door onbekenden vermoedelijk afgelopen vrijdagnacht vervangen door een exemplaar dat de waterstand in Eurocentimeters weergeeft.
Omdat hij de metingen van afgelopen dagen uitermate merkwaardig vond is de Waterstandenopnemer voor de regio Jurgensland, de 41 jarige H.B., naar het hoofdkwartier van Waterstandenopnemers in Den Haag getogen om daar uit de kluis het koffertje met ultramoderne geijkte meetapparatuur op te halen.
Terug in Jurgensland aan de waterkant bij de peilschaal deed onze Waterstandenopnemer echter een merkwaardige ontdekking: in de koffer bleek geen meetapparatuur te zitten, maar een stapel papieren waarop allerlei getallen en ingewikkelde rekensommen te vinden waren.

"Zeker reeds de vragen voor het eindexamen Handelskennis van volgend schooljaar", dacht H.B. bij zichzelf.
Toen hij echter tijdens zijn lunchpauze op televisie een man een soortgelijk koffertje zag openen en vervolgens deze persoon verbijsterd naar de inhoud van zijn koffertje zag staren, herkende de Waterstandenopnemer reeds deze koffer als de zijne. De man in kwestie op de beeldbuis herstelde zich rap en klapte de koffer gauw weer dicht en ging over tot de orde van de dag.

Via-via had de Waterstandenopnemer inmiddels telefonisch kontakt weten te krijgen met de"man met de verkeerde koffer".

Het bleek minister Gerrit Z. te zijn die tot zijn schrik had bemerkt dat de koffer van de 3de dinsdag in September een wel heel merkwaardige inhoud bevatte.

Minister Gerrit Z. had daarom gewoon de miljoenennota van vorig jaar weer uit zijn hoofd voorgedragen, zonder dat iemand dit in de gaten had. Kritiek van de oppositie, als zou de Paarse coalitie aan slijtage onderhevig zijn en men geen vernieuwende dingen meer zou brengen en men alles al wel eens gehoord had, veroorzaakt dan ook een glimlach op het gezicht van Gerrit Z.
Gelukkig vond de Waterstandenopnemer bij de recreatieplas i.o. de afgeschroefde, normale peilschaal terug, waardoor de waterstanden weer als vanouds afgelezen kunnen worden.
Terug naar de inhoud