2001-08-27 Officiële hittegolf in Jurgensland - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2001-08-27 Officiële hittegolf in Jurgensland

nieuwsarchief
Groengestippelde dropsalamanders en de Muurtjeswacht waren het erover eens: het was een hot weekend in Jurgensland. Met name zondagmiddag scoorde een nabijgelegen meetstation 33,4 graden in de schaduw.
Omdat de luchtkastelen weinig koelte opleverden was de Muurtjeswacht blootgesteld aan temperaturen rond de 38 graden.
Het strand van de recreatieplas i.o. lag dan ook bomvol. Men verdrong zich onder de schaarse boompjes om althans iets dragelijker te kunnen puffen. De Muurtjeswacht constateerde puffend en wel dat er veel foutparkeerders waren, en wildplassers. Aangezien het Jurgensmuurtje de enige bebouwing is in Jurgensland begrijpt u dat er heel wat is aangezeikt tegen het muurtje.
Toen de Muurtjeswacht de aanstormende menigte niet meer kon tegenhouden besloot hij er een schoteltje bij te zetten en een bordje (wildplassen 50 ct). Naar verluid heeft hij zo'n 800 gulden opgehaald.

U kunt nagaan dat 1600 plassen tegen de historische baksteentje een dramatische invloed hebben gehad op de consistentie van de onderste steenlagen en de bodemdichtheid. B&W hebben besloten een commissie in het leven te roepen die een nota facilitaire inrichting recreatieplas i.o. gaat schrijven. Tevens wil men een ijscoman en een mobiele airco aantrekken voor de volgende hittegolf.
Terug naar de inhoud