2001-06-15 Spectaculaire ontdekkingen in Jurgensland - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2001-06-15 Spectaculaire ontdekkingen in Jurgensland

nieuwsarchief
Tijdens het uitlaten van zijn hond heeft een inwoner van de gemeente Jurgensland een spectaculaire ontdekking gedaan in de nabijheid van het Jurgensmuurtje.

De ontdekking bestaande uit een aardewerken pot met deksel, beschilderd met Griekse mythologische symbolen, dateert volgens de GAD (Gewestelijke Archeologische Dienst) van voor het jaar 100 na Chr..

Volgens de inwoner, de heer G. Raver, werd zijn aandacht getrokken toen zijn hond wild begon te blaffen tijdens het begraven van z'n bot.

De heer Raver; "Ja ik zat naar m'n hond te kijken hoe die zat te graven toen'ie begon aan te slaan als een dolle ..

Ik dacht nog hij zal toch geen hondsdolheid hebben opgelopen, want ja dat schijnt te heersen, maar toen zag ik een glimmend gekleurd ding . . . een beetje blauwig van kleur in het gat liggen.

Ik was bang dat het om een oud explosief zou gaan, je weet wel, uit die tijd dat er zo'n slag is geleverd om dat oude rot muurtje hier verderop.

Dus ik de explosieven opruimingsdienst gebeld maar die zeiden dat het een pot was ofzo ... ja weet ik veel, ik ben ook maar een boer !!"

Niet alleen omdat het zo'n oud en gaaf stuk is dat is opgegraven, volgens een woordvoerder van het GAD, is het zo'n belangrijke vondst.

Belangrijker is dat hierdoor wordt bewezen dat er al vroeg een band is geweest tussen Nederland en Griekenland die verder ging dan het huidige vakantieverkeer.

Ook de Griekse ambassade heeft verheugd gereageerd op het nieuws.

Volgens de Ambassadeur P.A. Padopoulas kreeg hij een warm gevoel toe hij het nieuws hoorde, hoewel hij niet kon zeggen of het door de vondst kwam of omdat hij nodig naar de WC moest maar het nieuwsbericht hem ophield.
Terug naar de inhoud