2006-06-23: Jurgensmuurtje door toeval gered van een natte slopershamer - Gemeente Jurgensland

Lokale Jurgenstijd
Ga naar de inhoud

2006-06-23: Jurgensmuurtje door toeval gered van een natte slopershamer

nieuwsarchief
B&W hebben 22juni jl. in spoedoverleg hun wederzijdse bezorgdheid over de plannen van Rijkswaterstaat uitgesproken. De verbredingsgeul langs de IJssel, in het kader van het plan "Ruimte voor de rivier" zou namelijk exact en dwars door het Jurgensmuurtje kunnen gaan lopen. Na die constatering gingen de heren uiteen, wethouder F. liep met diepe groeven in het voorhoofd naar zijn Spartamet en reed veel te hard naar Jurgensland om zich nog eens te oriƫnteren op mogelijke en waarschijnlijke bedreigingen.
Aangekomen op de Jurgensweg maakten de groeven plaats voor een stralende glimlach. Want wat zag de Wethouder met zijn peperdure trendy Eschenbachmontuurtje?

Precies in het verlengde van de lijn Rott'nkolk - Jurgensmuurtje - Worpplantsoen staat een brede uiterst onmisbare pijler van de Wilhelminabrug!!!!

Dit betekent:
  1. dat de hoogwatergeul nooit op de plaats van het Jurgensmuurtje zal worden aangelegd
  2. dat men dus zal moeten kiezen voor linksom danwel rechtsom langs het Muurtje. Het onderwerp of Jurgensland linksdragend of rechtsdragend zal worden gaat zeker een prominente rol innemen in het publieke debat van Jurgensland, de komende maanden.

Wij houden u op de hoogte.
Met amicale groet,

F.
Wethouder, tevens Jurgenslandshoop in Bange Dagen
Terug naar de inhoud